Thomas Warberg: Man kan ikke undslippe sine gener

Onsdag, 10. januar 2024
Af Johan Isbrand
Foto: Søren Jul Lamberth
TV 2’s seere kender ham især som en af værterne på underholdningsshowet ”Klipfiskerne”. Men i den kommende tid kan man møde Thomas Warberg spillevende i det meste af landet.
Thomas Warbergs nye onemanshow, ”Du har det ikke fra mig”, kan opleves i 32 byer rundt omkring i Danmark.
Thomas Warbergs nye onemanshow, ”Du har det ikke fra mig”, kan opleves i 32 byer rundt omkring i Danmark.

”Du har det ikke fra mig”, lyder titlen på Thomas Warbergs femte onemanshow, der har premiere i januar. Showet vil bringe komikeren til 32 byer i kongeriget, hvor han vil kaste sit humoristiske blik på de seneste to års begivenheder. En pandemi er slut, men til gengæld har Europa fået en krig ind ad døren, mens Thomas selv har fået konstateret forhøjet kolesteroltal. Showet kommer desuden omkring reality-tv, Noma og det at blive far.

Hvorfor hedder dit nye show ”Du har det ikke fra mig”?

– Det er jo til enhver tid en god start på en snak. Når den sætning lyder, ved man, at de kommende minutter ikke bliver kedelige. Men i sammenhæng med showet har ordene også en anden betydning, der handler om de træk og egenskaber, vi giver videre til vores børn. Når talen falder på min søn derhjemme, er der ingen grænser for, hvad han har arvet fra mig, om det så er hans måde at nyse på. Det er både en gave og en forbandelse for den stakkels knægt. Samtidig er det blevet tydeligt, at jeg i den grad er en kopi af mine egne forældre. Jeg behøver blot kigge mig i spejlet for at konstatere, at jeg ligner min far, da han var på min alder.

Tv-programmet ”Klipfiskerne” på TV2 har Thomas Warberg været en fast del af i mange år. Her dyster kendte danskere mod hinanden i en opdateret version af "Gæt og Grimasser".
Tv-programmet ”Klipfiskerne” på TV2 har Thomas Warberg været en fast del af i mange år. Her dyster kendte danskere mod hinanden i en opdateret version af "Gæt og Grimasser".
Foto: Jesper Sunesen/Aller Media DK

Hvem inspirerer dig?

– Professionelt er det folk, som formår at gøre noget nyt med ting, der har været der altid. Som for eksempel finder på at gøre et eller andet med sin vandflaske, som jeg ikke har set før, og ikke har brug for en stor scenografi og otte lastbiler med udstyr. Privat er jeg fascineret af mennesker, der lader til at kunne gå glade og åbne gennem livet. Tænk at være over 80 år og synes, det kunne være spændende at prøve sushi i stedet for at afvise det med et ”det er ikke mig!”. Men jeg skal passe lidt på, for jeg er selv kommet i den alder, hvor man begynder at gro fast. Held og lykke med at overbevise mig om, at der findes bedre musik end mine egne yndlingsalbums!

Hvilken kulturoplevelse har gjort indtryk på dig for nylig?

– Min kollega Michael Schøt og jeg var i Skotland for at opleve verdens største comedyfestival og blev enige om at prøve at lave noget af det samme i Danmark. Resultatet blev Up Comedy Festival, som blev holdt i oktober 2023 i Comedy Zoo og diverse små caféer og rum, der normalt ikke bliver brugt til komik. Jeg optrådte eksempelvis alle syv dage på Det Radikale Venstres kontor. Vi formåede at sælge i alt 7.000 billetter til festivalens arrangementer, og det var smukt at se, hvor mange comedynørder der mødte frem.

Hvornår har du sidst grinet?

– Når min dreng ligger oven på mig og møfler sit babyhoved ind mod min hals samtidig med, at han savler og laver lyde, kan jeg aldrig styre grinereflekserne, og min kæreste kommer med usvigelig sikkerhed farende for at se, hvad der foregår.

Standupkomikeren Thomas Warberg er født den 11. juni 1985 i Toftlund. Han bor på Frederiksberg sammen med sin kæreste Julie og deres søn Alfred på ni måneder.
Standupkomikeren Thomas Warberg er født den 11. juni 1985 i Toftlund. Han bor på Frederiksberg sammen med sin kæreste Julie og deres søn Alfred på ni måneder.
Foto: Søren Jul Lamberth

Hvad har været højdepunktet i dit liv?

– Her er der reelt kun én svarmulighed: Da min søn blev født. De mange skønne ting, jeg har oplevet, vil altid blegne ved siden af. I 2022 blev jeg nomineret til prisen som årets komiker ved Zulu Comedy Galla, og det er et dejligt skulderklap at få, men det ændrer ikke for alvor noget. Det er præcis de samme havregryn, du spiser til morgenmad dagen efter.

Og i din karriere?

– I august sidste år oplevede jeg at optræde for omkring 1.100 mennesker i Amfiteatret i Den Fynske Landsby, mens solen gik ned, og det langsomt blev mørkt. I perioder har jeg jobs næsten dagligt, hvad enten det er på små scener eller til firmafester. Men det er rart at blive mindet om, at jeg er nået dertil, hvor en opgave som den på amfiscenen også er en del af mit arbejde.