Jeg valgte at være ærlig

Lørdag, 13. april 2024
Af Puk Elgård
Foto: Colourbox
Puk har en kommentar til et tidligere brev, hvor hendes svar vakte en del opsigt. Du kan læse hendes kommentar nedenfor, hvor der også er inkluderet nogle af de øvrige læseres kommentarer.
Mand og kvinde med åbne arme

Kære venner af brevkassen

Jeg har fået rumpetten på komedie, og det vidste jeg egentlig godt, da jeg svarede på spørgsmålet om at se sport ved festlige lejligheder (Familie Journal nr. 7).

I mit svar indrømmede jeg, at jeg var ”sådan en”, der kunne finde på at gå afsides og se en stor sportsbegivenhed, selv om der f.eks var jule­frokost eller fødselsdag. Jeg vidste, den indrømmelse ikke ville behage alle, men jeg valgte alligevel at være ærlig. Det kan jo ikke nytte, at jeg bare sidder her og viser alt det rene vasketøj frem og lader, som om alle de valg, jeg træffer, er perfekte. I er ærlige over for mig, og jeg er ærlig over for jer.

Jeg ville ikke sidde til et bryllup og se håndboldfinale, men jeg kan finde på at trække afsides til visse lejligheder. Det betyder ikke, at det, jeg gør, er det rigtige. Det er op til jer at træffe egne valg. Tak for en god diskussion. Det er et godt emne at tage op, og jeg synes, det er godt at få snakket det igennem.

Jeg håber, I har haft nogle givtige samtaler over middagen derhjemme eller på jobbet. Selv om der var ris til mig i denne sammenhæng, så holder jeg meget af, når brevkassen kan afstedkomme gode samtaler.

Tak for input – herunder kan I se nogle af kommentarerne.

Bedste hilsner fra jeres brevkasseredaktør

Herunder kan du læse nogle af de henvendelser, der er kommet fra læsere

Kære Puk

Uhh, jeg bliver nødt til at kommentere både indlægget og dit svar, for jeg kan godt forstå læserens skuffelse.

Jeg er godt nok ved at være oppe i alder, men i min verden er det virkelig respektløst at give sig til at se fjernsyn, når en vært/værtspar har gjort sig anstrengelser for at holde en fest – i læserens tilfælde en rund fødselsdag. Der er lagt penge, energi og forventninger i sådan et arrangement, så må de inviterede klemme ballerne sammen og være til stede.

Det skylder de, for ellers må man melde fra, hvis man absolut ikke kan prioritere nærvær og respekt for værten over en sportkamp eller andet, man finder interessant. Det er en kedelig tendens at sidde med telefonen ved bordet under spisning, når man er inviteret ud.

En læser

Kære Puk

Jeg har lige læst din brevkasse, og jeg må sige, at jeg er utrolig skuffet over dig, over at du kan finde på at gå afsides for at se sport til en fest. Det gør man bare ikke, det er bare så uopdragent.

Husk lige det til en anden gang.

Tove Dhiin

Kære Puk

Der er altid en ny turnering. EM, VM, OL. Men der er ikke uanede år, hvor det kan være fedt at holde en børnefødselsdag. Det er ikke hver dag, man fylder rundt eller bliver gift. Fester i de fleste familier bliver planlagt i god tid, koster enorme summer og arbejde. Men man kan ikke afkræve pattebørnene bare en my respekt for dette.

Jeg er målløs. HVAD ER DER GALT MED VOKSNE MENNESKER I DAG? Jeg er rystet over, at du giver disse infantile fjolser ret. Og jeg undskylder mit sprog, men det her kan vist kun pointeres med en vis pondus.

Mig